Заходи до 207-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка в філії КЗ «Гоголівське НВО"

9 березня українці у світі відзначають 207-у річницю від дня народження українського поетаі художника, класика української літератури, мислителя Тараса Шевченка. Творчість Шевченка не втрачає актуальності й по сьогоднішній день. Його постать надихає сучасних музикантів та авторів, а його пророчі слова про боротьбу за українську незалежність підтримують бойовий дух наших захисників на фронті.

Довгі роки радянська влада створювала нам образ Шевченка, як збідованого кріпака в шапці й кожусі, а роки незалежності не тільки не розвінчали цей образ, а й зробили з нього пияку і гульвісу. Обидва погляди на постать генія є помилковими. Сьогодні завдання вчителів знайти золоту середину і донести учням, що це була освічена, геніальна людина. Талановитий художник з хорошою освітою, галантний модник. Що дуже сміливо було в його час писати українською мовою, існування якої не визнавалося в Російській імперії. Саме такі думки намагались донести учням на тематичних заходах вчителі нашої школи.

Бібліотекар Таран Т.М. та педагог-оганізатор Фидра М.А. провели для учнів 7-го класу бесіду «Шевченко, якого ми не знали» та вікторину «Цікаві факти про Шевченка». Вчителі української мови Бабенко Н.П. та Зозуля О.Г. провели для учнів 6-9-х класів тематичні уроки «Шевченко: правді і міф», показали пізнавальні відео про життя письменника. Учні демонстрували знання життя і творчості Т.Г. Шевченка і декламували його вірші.




 

Популярні публікації