Гоголівське НВО: 35-а річниця аварії на Чорнобильській АЕС


Сьогодні 26 квітня 2021 року в Україні відзначають 35-ту річницю аварії на Чорнобильській АЕС.

Директор школи Оксанич Г. Й. та краєзнавець Коцюба О. О. провели учням навчальну екскурсію шкільним музеєм та розповіли про Героя Чорнобиля України, ліквідатора аварії на ЧАЕС Крука Сергія Миколайовича. Крук С. М. неодноразово відвідував нашу школу і розповідав учням про ліквідацію аварії.

Після екскурсії учні школи разом із заступниками директора з виховної роботи Єлисеєвою Н. П. та Ситнік Г. О. відвідали та поклали квіти на могилі Крука Сергія Миколайовича.

Учні початкової школи КЗ "Гоголівське НВО" долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанували пам'ять усіх тих, хто віддав своє життя за майбутнє мільйонів людей.

Учні школи разом з класними керівниками та краєзнавцем Коцюбою О. О. відвідали та поклали квіти до місцевого пам'ятника Героям Чорнобиля.

Висвітленню чорнобильського лиха, проблем охорони природи, заходів щодо ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були присвячені в класах виховні години "Чорнобиль не має минулого", "Чорнобиль - рана України", " Зона відчуження", "Дзвони пам'яті", "Таке не повинно повторитися". Учні школи переглянули навчальні відеоролики - "Чорнобиль. Як сталася аварія", "Як живе та працює Чорнобиль", "Чорнобиль. Точка часу".

26 квітня - День національної жалоби. Про те, що сталося, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якось винагородою тим, хто віддав своє життя і здоров'я.

Популярні публікації